Trio voor klarinet, viool en piano: op weg naar CD-opname

Mijn prachtige Trio voor viool, klarinet en piano zal de komende tijd een aantal keren te horen zijn in de aanloop van een CD-opname in april:
  • aanstaande zondag 12 februari tussen 10.00 en 11.00 op NPOKlassiek in het programma Spiegelzaal vanuit het Concertgebouw;
  • op zaterdag 18 februari in de Vondelkerk in Amsterdam in een mooie serie Bartók Salonconcerten (kaartverkoop hier).
  • en op 2 april dan eindelijk in de Kromme Rijn Concerten (het concert dat vorig jaar door ziekte moest vervallen – kaartverkoop hier).
Vaste waarde in deze uitvoeringen is pianist Bas Verheijden, die in Amsterdam speelt met Emma Roijackers (viool, artistieke leiding) en Stefan Woudenberg (klarinet) en in Bunnik met Nancy Braithwaite (klarinet, artistieke leiding) en Amarins Wierdsma (viool). Met deze laatsten gaat hij het stuk ook opnemen – daarover later meer.
In beide programma’s gaat mijn stuk samen met Béla Bartók’s beroemde trio Contrasten. Waar de Hongaar Bartók volksmuziek uit de Balkan gebruikt, horen jullie in mijn stuk historische Nederlandse volksmuziek (ja, kom daar maar eens om!) – naast tango, gamelan en nog veel meer.