Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht 2022

Aan de BruidTwee seizoenen heb ik er op moeten wachten en steeds was corona de spelbreker. Maar nu gaat het eindelijk gebeuren! In het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht speelt Camerata Trajectina op 30 december om 17.00 mijn liedcyclus Aan de Bruid op gedichten van Ingmar Heytze.

Met dit programma brengt Camerata in muziek en poëzie een ode aan de stad Utrecht en haar geschiedenis. Dat gaat van Het Zangprieeltjen van Leonardus Gouwerack uit 1646 tot Utrecht voor Beginners en Gevorderden uit 2015 van Ingmar Heytze, die zelf ook zal komen voordragen. Een Utrechts programma vol liefde en teleurstelling, hoop en wanhoop, van de 17e eeuw tot nu onder het motto De Klank van De Stad. 
Internationaal Kamermuziek Festival - Camerata Trajectina
Samen met oud-stadsdichter Ingmar Heytze brengt Camerata Trajectina de mooiste, grappigste en ontroerendste liedjes uit deze oude en nieuwe bundels op de planken. De stad is het schouwtoneel en speelt een prominente rol in de vlammende passie, donkere wanhoop, prille onzekerheid en bittere teleurstelling die worden gewekt door de Utrechtse ‘schoonheden’.
Mijn Aan de Bruid gebruikt vijf gedichten van Ingmar Heytze uit zijn gelijknamige bundel. Een kleine bloemlezing van onvervulde liefdes in evenzovele muzikale idiomen.
De muziek werd geschreven voor het lustrum van de Kromme Rijn Concerten in 2016, toen voor een bezetting van mezzo-sopraan, klarinet, viool, altviool en cello. In samenwerking met Camerata is ze nu gearrangeerd voor barok-instrumenten: harp, luit, viola da gamba, blokfluit. De moderne gelijkzwevende stemming is veranderd naar de 17e-eeuwse middentoonstemming.
Ik verheug me er op mijn liederen te horen in zo’n bijzonder programma, in aanwezigheid van Ingmar en gespeeld door Camerata op hun mooie historische instrumenten!
Vrijdag 30 december 17.00
TivoliVredenburg, Hertzzaal
Camerata Trajectina met tenor Nico van der Meel en dichter Ingmar Heytze (voordracht)
De Klank van de Stad
Kaarten via