Dingen die gingen, dingen die komen gaan..

In het jaar dat deze website bestaat heb ik nogal wat muziek gemaakt, en er komt meer…

In maart 2006 begon ik deze website. Een paar dingen gebeurden sindsdien.
Daar waren:

De premiere en eerste uitgave van de Drie Dans Capriccio’s.

Het schrijven en opnemen van de muziek voor Ellen Blom’s de Vogelaar (binnenkort komen fragmenten daarvan op de site).

Het feest van Brisk, mijn cadeau-stukje Catch, de opname van het Quartet op de cd Vintage Brisk. U kunt hieronder zien hoe feestelijk componisten zich tegenwoordig uitdossen (hier: vermomd als verjaardagsboeket) om hun werk (let op het pak papier dat ik stijf tegen het lichaam klem) aan de uitvoerders aan te bieden.

Dit werd meteen gevolgd door het uitkomen van de cd Dutch Composers ‘Di Voce’ Part II met daarop mijn The Lamb & The Tyger door Vrouwen Kleinkoor ‘Orpheus’ (zie foto) Die cd mocht ik plechtig in ontvangst nemen in kasteel Doorwerth.

Meteen daarop heb ik dat stuk (dat heel mooi is, al zeg ik het zelf) voor gemengd koor bewerkt – met het Vocaal Ensemble Coorenwijn (zingende amateurs, waaronder ikzelf) gaan we die versie binnenkort uitproberen.

Maar dat waren allemaal slechts golfjes en rimpelingen in de grote onderstroom: het componeren van ‘Over het water’, het werk voor gitaar en strijkkwartet dat ik aan het schrijven ben voor Tom Kerstens en het International Guitar Festival. Later meer hierover, maar het nam (en neemt) mij zo in beslag dat ik het andere project, de sonate voor cello en piano, even terzijde heb gelegd.

De website kon ik bijwerken wat betreft nieuws en werken (ook op cd. De rest (zoals de vertaling van mijn artikelen in het engels) schoot er bij in.
Ik weet niet of ik dat moet betreuren, want muziek gaat voor tekst.