Première van Heinrich ‘Harry’ Heine’s Bergidylle door Trio Amare

Februari-maart 2011 – Trio Amare ging begin 2011 op reis met de nieuwe Bergidylle! Romantische kamermuziek waarin het Zelf iets Anders zoekt in verre oorden maar ironisch genoeg steeds weer zichzelf veranderd tegenkomt…met video.Voor Trio Amare (sopraan Sabine Wüthrich, klarinettiste Céleste Zewald en pianist Daniel Kramer) schreef ik een 25 minuten durende liedcyclus op teksten van Heine, de Bergidylle. Hij is vlak voor de jaarwisseling 2010-2011 afgekomen en het trio gaat er de komende maanden een kleine tour mee maken:

20 januari Den Bosch: De Azijnfabriek, 12.30
www.podiumazijnfabriek.nl

23 januari: Heerhugowaard 11.30
www.muziekkring.nl

19 februari Rhenen: de Korenwinde 20.00

31 mei Amsterdam, Boekmanzaal 12.30

19 juni Holten: Concerten op de Deel, 16.00

Een bijzondere locatie!

Onderstaande opname is het 2e deel zoals dat klonk in Rhenen op 19 februari 2011, de dag dat ik 56 werd. Trio Amare trakteerde mij op een mooie première en het vriendelijke publiek van De Korenwinde in Rhenen ldaar trakteerde mij op een allerwarmste ontvangst.
Het bleef niet bij een Bergidylle uit de Harz van Heine, want Rhenen zelf is ook heel idyllisch gelegen, aan de voet van de Grebbeberg en al eeuwen omspoeld door de Rijn, zoals hier vastgelegd door Jan van Goyen.
Ik heb er alle vertrouwen in dat het werk een prachtige toevoeging is aan het zeer lyrische repertoire voor deze bezetting en ben heel benieuwd tot welke hoogten de uitvoering van Amare zich nog zal ontwikkelen!
Deze première beloofde al veel.