Première in Grachtenfestival door Sax&Stix & Karin Strobos

Twee stukken van mij in het Grachtenfestival 2013. Een première: Danse Macabre, een lied voor het fantastische duo Sax & Stix en de enorm expressieve mezzo-sopraan Karin Strobos. En: een bizondere versie van Kadanza door het jonge ensemble aXolot.
Sax & Stix (Eva van Grinsven, saxofoons, en Ramon Lormans, slagwerk) – een fantastisch duo, dat nu ook samenwerkt met één van de meest expressieve mezzo-sopranen van Nederland: Karin Strobos. Ze wonnen de Grachtenfestivalprijs in respectievelijk 2012 en 2011 en nu staan het duo en Karin in het Grachtenfestival met een liedprogramma.
Ik schreef nieuw een lied voor ze op tekst van W.H. Auden: Danse Macabre, het gedicht uit 1937 waarin de Duivel bestreden wordt door de mensheid uit te roeien. Een zwarte komische tekst voor een lied dat een vreemde kruising werd van cabaret, punkrock en klassieke melodie.

Sax-Stix_Eva&Ramon

Karin_Strobos
Karin Strobos met Sax&Stix, 25 augustus 11.00 Compagnietheater Amsterdam.


 

Een vreemde kruising is ook het ensemble aXolot. Zoals het een onbekende diersoort betaamt doen zij onverwachte dingen als ze in de huid kruipen van een oud liedje zoals mijn Kadanza uit 1989. Een indruk van hun sappige klanken krijgt u uit hun aanstekelijke optreden in het toepasselijk genaamde VIRUS.

In het Grachtenfestival speelt aXolot op 20 augustus 11.00 in het Bethaniënklooster in Amsterdam.

 

aXolot, 20 augustus 11.00 Bethaniënklooster Amsterdam