Kerstens & G+ Ensemble speelt première Over het Water in Londen

oktober 2008 – In het nieuwe Kings Place klonk mijn nieuwe werk voor gitaar en strijkkwartet en werd daar enthousiast ontvangen…

Op woensdag 1 oktober is in London mijn kwintet voor gitaar en strijkkwartet Over het water in premiere gegaan. Tom Kerstens en zijn G+ Ensemble speelden het tijdens de spectaculaire openingsweek van Kings Place, het nieuwe muziek-, kunsten- en zakencomplex in hartje London. Het stuk werd goed ontvangen, en gelukkig maar – ik heb lang en hard gewerkt aan deze lastige maar ook wondermooie bezetting. Tom zal het stuk komend seizoen in Engeland blijven spelen. Nu gaan we ook werken aan een Nederlandse première… waarschijnlijk gaat Tom dat doen samen met het Utrecht String Quartet!

Kings Place (vlak bij het vernieuwde King’s Cross – St. Pancras International, waar de Eurostar aankomt) is een opvallende combinatie van commerciële activiteit bovengronds met daaronder twee ruime verdiepingen met kunstgalleries en twee concertzalen. Iets over het business model van Kings Place-baas Peter Millican staat hier. Norman Lebrecht noemde Kings Place zelfs een muziekrevolutie.