Een lang seizoen –

Het is nu september 2011, een nieuw seizoen begint in de theaters en concertzalen. Achter mij ligt mijn oude seizoen: een lang seizoen van bezinning en herziening dat al anderhalf jaar geleden begon, in de winter van 2009, met de première van mijn pianotrio en dat duurde tot nog maar enkele dagen terug… Het resultaat: drie revisies (van datzelfde pianotrio, van het blokfluit-beiaard duo, van de laatste Dans Capriccio) en twee definitief gemaakte partituren (het recente gitaarkwintet, het wat oudere klarinettrio….). Maar ook twee nieuwe stukken!

Want tijdens de revisies en correcties schreef ik, weliswaar met tussenpozen, een driedelige Heine-cyclus voor Trio Amare, de Bergidylle: eerst deel een eind 2009, februari 2010 deel drie, en net voor de jaarwisseling naar 2011 deel twee.

En een paar dagen geleden zette ik een punt achter Stamping Ground (for Angels), een kwartetstuk voor blokfluiten SATB dat ik schreef op verzoek van Edition Tre Fontane in Münster – het is dan ook gebaseerd op de Middeleeuwse estampie Tre Fontane. Net als Catch (an Angel) is het een cadeau met Engelen als ‘thema’.

Ook heb ik een groot deel geschreven van een libretto voor David’s Dansen, het werk voor orkest, koor en solisten dat ik hoopte te gaan schrijven. Maar dat, helaas! …door geldzorgen nog even niet kan doorgaan.

En nu de zon tegemoet.

Componeerhuisje van Willem Wander van Nieuwkerk