Muziek naar genre

Laatste update: 10-11-2017

Muziek > Muziek voor blokfluiten > Bye bye, blues (C-U, Jesus) (1993)

Bye bye, blues (C-U, Jesus)

Renaissance blokfluiten ATB

Duur: 4'

Voor La Fontegara Amsterdam, met steun van Stichting Pro Musis
Première : Münster 1993
Te krijgen bij Broekmans & van Poppel, Amsterdam

‘Bye bye, blues (C-U, Jesus)’ is een liefdevolle karikatuur, gebaseerd op het harmonische schema van de blues. Op dit eenvoudige harmonische ‘podium’ verschijnen allerlei figuren uit de vroege Afro-Amerikaanse muziek: zwarte veldwerkers die hun luide vraag-en-antwoordspel zingen, de boogie- en ragtimespelers in de steden die hun instrument bonkend bespelen, en vage schitteringen van de swing en bebop van een latere tijd. Maar op de achtergrond van dat alles, en vaak er zelfs mee vermengd, klinkt het gospelgezang van de gelovigen dat ons uitnodigt de melancholie van eenzame velden en straten achter ons te laten en deel te hebben aan de spirituele volheid van de kerkelijke gemeente – vandaar de titel. Maar zullen we ooit die melancholie kunnen vergeten?

Opgenomen door La Fontegara Amsterdam.
Een andere mooie opname is die van Ensemble Dreiklang Berlin.

Dit ensemble doet het ook helemaal niet slecht: